I remember the Russian thing

Наталия Блок
I remember the Russian thing , I’m aware of it
How one screams “I am lost” having torn body shirt
How one’s drunk to the full with the hottest of grief
Which is so ravishing, young and it adds a new twist

I’d been lost in that field, I’d been rambling around
Where our famous Esenin’s still maundering about
With all my Jew passion I used to entrench
Into that grievous thing always called Russian wrench   



Михаил Л.Герштейн
Я русское помню,я русское знаю,
Рубаху порвав,закричать: пропадаю!
И быстро напиться горячей тоской,
Такой упоительной и молодой!

Я сам в этом поле бродил, был затерян,
Там бродит и ныне Серёжка Есенин,
Я сам всей своею еврейскою страстью
Врезался в российское горькое счастье.

1997 г Бостон
Михаил Л. Герштейн(Mikhail L Gershteyn)