Трембiта

Игнат Меренков
Голосить трембіта,
Аж хлипають груди.
Вінки бачу, квіти...
Де ж ділися люди?

А люди пішли і
Зробилися морем.
Безкраїм, холодним...
Самотньому — горе!

Червона калина
Вже інеєм вкрита...
За ким же надривно 
Так тужить трембіта?

1998