Ожидание...

Позабытая Мелодия Любви
Памяти Рыгора Барадулiна - народного поэта Беларуси (24.02.1935-02.03.2014)

Чаканне

Я Вас чакаў з вясны да сівізны,
Як вечны вязень раніцу чакае.
I Вы прыходзілі парою ў сны,
Далёкая, як зорка трапяткая.

Я Вас шукаў як не на ўсёй зямлі,
I ў кожнай маладой неразгаданай
Вы, ўзнёслая, былі і не былі,
Плылі ракой, разводдзем разгайданай.

Я Вас гукаў, і голас мой змаўкаў
Перад красой, нябачанай вякамі.
Ішоў за Вамі ценем, —
Цень знікаў,
I словы захаплення замаўкалі.

Я жыў чаканнем і цяпер жыву
Надзеяй, што сустрэну хоць зімою.
Хілю заснежаную галаву
I дзякую за веснавую мрою...

(Рыгор Барадулiн)

Ожидание

Я ждал Вас от весны до седины,
Как вечный заключённый ждет свободу.
Порой Вы приходили в мои сны,
Далёкою звездою с небосвода.

Я Вас одну искал на всей земле,
И возносил, спеша, в случайной встречной.
Вы были, но вас не было нигде.
Смывался след водою быстротечной.

Вас окликал, но голос мой смолкал
Перед красой невиданной веками.
За Вами тенью шел, но исчезал,
Слова восторга таяли меж нами.

Жил ожиданьем и сейчас живу
Надеждой, что Вас встречу хоть зимою.
Склонив седую голову свою,
Благодарю, что жил всегда мечтою.
03.03.14г.