Мне бы только

Позабытая Мелодия Любви
Мне б толькі…

Мне б толькі не забыцца Вас забыць,
Забыць і вочы Вашы, й рукі Вашы.
I перасмягламу з глыбокай чашы
Ваду зачараваную не піць.

Прашу падданства Вашага даўно,
А Вы, як сувярэнная дзяржава,
Мне адмаўляеце, але ласкава —
Мой сподзеў грэе гэтае адно.

Няўжо мой смутак Вас не закране,
Няўжо спагада на мяне не гляне?
Няйначай быць у космасе кахання
Пылінкай дробнай давядзецца мне.

Я на зіму змяніў сваю вясну,
Жыву, пакуль мая журба жывая.
I я на Вас забыцца забываю
I помню Вас, няўмольную, адну.

(Рыгор Барадулiн)


Мне бы только…

Мне бы только не забыть Вас забыть,
Позабыть навек глаза, руки Ваши.
Пересохшими губами из чаши
Заколдованную воду не пить.

Ваше подданство прошу я давно,
Не торопится с решеньем держава
И отказывает вновь, но не прямо –
Мою душу греет это одно.

Неужели грусть не тронет моя,
Сострадание души не коснется,
В вечном космосе любви мне придется
Жить пылинкой, в поднебесье паря.

Я на зиму заменяю весну
И живу, пока печаль есть живая.
И опять я Вас забыть забываю,
Помня Вас неумолимо одну.
05.03.14г.