Разлука

Позабытая Мелодия Любви
Разлука

Я ўсё сваё жыццё да Вас ішоў,
Але здарожыўся на паўдарозе.
I зараз у маркоце і трывозе
Хацеў бы ў ранні шлях падацца зноў.

Ды гэты шлях дачасна звечарэў,
Ён іншых вёў, ён іншым быў кароткі.
Святкуючы сваёй самоты ўгодкі,
Мой цень туляўся ля бязгнёздых дрэў.

А Вы не дачакаліся мяне,
Бо пра мяне не ведалі нічога.
Што Вам мая маркота і трывога?
Бо пазнаёміўся я з Вамі ў сне.

(Рыгор Барадулiн)


Всю жизнь за Вами мне пришлось идти,
Но где-то я устал на полдороге.
И вот теперь в унынье и тревоге
Хотел бы в ранний час Вас вновь найти.

Но этот путь до вечера угас,
Он вел иных, другим он был короткий.
Для Вас я оставался тенью кроткой
И праздновал разлуку каждый раз.

Вы ничего не знали обо мне,
Не дождались меня в конце дороги.
Что Вам мои печали и тревоги?
Ведь мы знакомы только лишь во сне.
06.03.14г.