Хъуьлуьдариз, зи рикI алай Диде Ватан

Зубера Гамзатова
Сагърай  зи  Лезги  Халкь,
Зи  лекьерин   Диде  Ватан,
Гьакьван  рикIиз  я  вун  масан,
Бахтавар  я   акур  инсан,
Буй-бухахдал я  ви   гьейран,
Дагъларавай   назлу  жейран…

Квез  Аллагьди бегьерар  гуй,
Куь виридан сирер  сад  хьуй,
РикI  шад  хьана,  сивел хъвяр хьуй,
Хатур  тахай   веледар   хьуй,
Куь   девлетар мадни бул хьуй,
Чан Сумрайдин  пеле авай  нур!...

 Praga.06/03/2014