Строфа 55

Игорь Скрягин
Я был рожден для жизни мирной,
I was born to a life of peace just,

Для деревенской тишины;
To silence of the village being;

В глуши звучнее голос лирный,
In peace the lyre voice would be fast

Живее творческие сны.
And dreams would have a fine motif.

Досугам посвятясь невинным,
To pure leisures was devoting,

Брожу над озером пустынным,
By empty lake I also walking,

И far nientе мой закон.
Where far nientе was my law.

Я каждым утром пробужден
I was aroused every morn

Для сладкой неги и свободы:
For freedom and for honied comfort:

Читаю мало, долго сплю,
I slept a long time, read a little,

Летучей славы не ловлю.
A fleeting glory did not pick up.

Не так ли я в былые годы
Not really I in years of sunset

Провел в бездействии, в тени
Spent in inaction and in shade

Мои счастливейшие дни?
My better days that came to fade?