Пробуждане

Дима Политова 2
Мраморна луна
в гнездото наднича.

Събудени гургулици
ненаситно се гледат,

с човка целувки късат,
краткотрайно прелитат

и пак в гнездото
се сгушват, гукат...

Любовна луна
в гнездото наднича.