Спасибi, мати

Иван Ян Кульчицкий
Добро в серці залишила
Мені мати, як ростила.
Серпом вчила жито жати
І з росою умиватись.

Хліб учила цінувати
І про давнє пам’ятати.
Тож спасибі, рідна мати,
Що змогла усе це дати.