Сърцето без обич не може

Радко Стоянов 2
На хоризонта тъмен в далнината
проблясва пламъче игриво –
частица мъничка от светлината,
но трогва като цвете живо…

И  тази светлинка трепти, не гасне,
крепи я някаква надежда.
И силата й непрестанно расне,
в  сърцето ми с любов поглежда.

А то, сърцето, светлината сбира
и  в огнен кратер се превръща.
На щастието смисъла намира:
усмивки и любов да праща!