Рiдне поле

Иван Ян Кульчицкий
Поле, моє поле,
Житечко, пшениця…
Душа моя й серце
Ними колоситься.

Гей, роздайся поле,
Морем колосковим,
Як іду до праці
Ранком я казковим.

Я іду у поле
До твого врожаю,
Я для тебе щиро
Дощику бажаю.

Хай і далі поле
Моє рідне сниться,
Хай і далі серце
Хлібом колоситься.