Матерi

Иван Ян Кульчицкий
О, мати добрая моя…
Пісні ласкаві, колискові…
Тобі сказати хочу я
Слова синівської любові.

І літ твоїх незгасний цвіт
Не буде в’янути довіку.
Ти крила нам дала в політ,
Політ невтомний і великий.

Тож недарма в цей день ясний,
Як прапори кругом квітують,
Тобі вклоняються сини
І руки трудові цілують.