На зорi

Иван Ян Кульчицкий
Вийшла в поле дівчина
На зорі,
А назустріч дівчині
Косарі.

Ой, дівчино-веснонько -
Ланкова,
Подивись на соколів
Разів два.

І сказала дівчина
На виду,
Коли лан закінчите,
Я прийду.

Виберу я парубка,
Наче жар,
Хто найбільше викосить -
Мій косар.

Вийшла в поле дівчина
На зорі,
А назустріч судженій -
Косарі.