Я - колгоспу син

Иван Ян Кульчицкий
Ой, у полі синь,
Вітровій ворсин.
Половіє жито в полі,
Я ж колгоспу син.

Сива осінь йде,
Чи весна гряде?
Я ж у поля прошу долі,
Прошу кожен день.

Ой, у полі синь,
Я ж колгоспу син.
Уклонилось поле в ноги
Килимом ворсин.