Така натура

Иван Ян Кульчицкий
- Чому прийшов ти так пізно?-
Батька син питає, -
Невже вдома в тебе, тату,
Роботи немає?

- Та як тобі сказать, сину,
Роботи то досить,
Та не втямлю, чом в буфети
Чорти мене носять.

Як одержу я зарплату,
Сам не свій стаю вже,
Друзів всяких тоді в мене,
І всім по заслузі…

Тому сто, а тому двісті,
Кому й триста візьму…
Біля них і сам налижусь,
Що аж ледве лізу.

І така в мене натура,
Скажу тобі сразу,
Ще нікого в цьому світі
Я не міг образить…