Моя Росiя

Иван Ян Кульчицкий
В диму окопів,
     на привалі,
В туманах, в стужу,
   день при дні
Ішли ми далі все
         і далі
І думали:
   кінець війні.

Кінець війні
 і війнам всім!
Бо вдосталь
вже пролито
крові.
Не знали ми тоді
о тім,
Що тінь війни
  постане знову.

Ще паліїв війни
багато
По світу ходить
      повсякчас.
Ось чую з Куби
    голос брата!
На допомогу
      кличе нас!

Та хай палій війни
не мріє,
Що знову буде
    світ в імлі
На світі є
     моя Росія –
Твердиня миру
    на землі.