Батькiвщина

Иван Ян Кульчицкий
Понад усе для мене Батьківщина,
її лани безмежно – неозорі.
Я син її, озер її краплина,
Навік я  з нею в радощах і горі.

Вона для мене найніжніша мати,
Вона для мене пісня колискова,
Вона для мене в будень
       справжнє свято
І сонячне проміння світанкове.

Окрилений великою любов’ю,
її народів радуюсь єднанню.
Із кожним днем дивуюсь знов
            і знов я
її багатству, гордому дерзанню.

Понад усе для мене Батьківщина,
І перед нею низько я схиляюсь.
Прийми уклін від твого,
          ненько, сина
І серця мого сонячний окраєць.