Хай пiсня та лине

Иван Ян Кульчицкий
Співають дівчата про край наддністрянський,
Про ріки бистрині і небо ясне.
Про землі родючі, що в грані цілющі
Збирають проміння ясне, золоте.

Тих піснею славлять, хто в праці щоденно,
Хто денно і нічно веде трактори.
Хто ранками в поле спішить до схід сонця,
Бо рук працьовитих чекають лани.

Заспівують хлопці, підхоплять дівчата,
Ту пісню їм вторять з Молдови брати.
Міцнішої дружби, ніж в наших народів -
Обійдеш всі землі – повік не знайти.