Поле неозоре

Иван Ян Кульчицкий
Поле неозоре,
Нивонька широка.
Колосисті гони,
Врожаї високі.

Висне колосиста
За селом пшениця,
Обрій золотистий,
Чистий, мов криниця.

Над Дністром веселка
Ранком зачепилась,
Десь громи весело
В безвість покотились.

Спів над ланом лине
Срібний, голосистий,
Он стежина стигне
Поміж ромен-листом.

Гул моторів дужий
Топиться в безмежжі,
І співають ружі
Про жниварські вежі.