Якби не так гостро

Иван Ян Кульчицкий
«Зажди, осінь, не спіши-но,
Холодно ж бо в вуха,
Подаруй нам трохи часу,
Щоб купить кожуха.

Посидь трохи там, під лісом,
Ми кінчим дебати…
Як же нам ті кляті ферми
Відремонтувати?».

Так правління засідало,
Аж до звітних зборів.
Все не вирішить питання,
Як втеплить обори.

І усе то було б просто,
Якби ж не морози.
Та питання не так гостро,
Вирішили збори.