Гумореска про Андр йка

Наталия Литвин-Зоренька
На уроці рідной мови визвали Євгенка
Й запитала в нього вчителька про життя Шевченка
Де він жив, і що він вчив,
Де писав, про що творив?
-Розкажи нам це швиденько, бо дзвінок буде скоренько!

"А" й ні "бе" не зна Эвгенко ні життя, не твір Шевченка,
але дещо розповів...

-МабУть Шевченко номер двадцать?
Центр форвАрд,
Кумири й грАвці.
Живе в Мілані із родиной
Він бронзовий призер єдиний!

-Який призер, який Мілан?
Сідай! Тобі вже двійка!
На завтра вивчиш про Тараса,
А не про Андрійка!


2002