Кисет

Иван Ян Кульчицкий
У кисеті фронтовім
Зашморгнув походи,
Всі атаки бойові,
Всі пильні дороги.
Всього було на війні,
Бодай не казати,
Щоб кисет заговорив,
Пішов би в атаку.
А так тихо, мирно,
Всі в труді звичайно.
Ранком сонечко зійде,
Роси всі хрустальні,
Небо чисте,  голубе,
Землю огортає,
Лиш кисет лихі ті дні
Й фронтові дороги,
Хоронить в моїй душі,
Їх напоминає.