Тим хвала

Иван Ян Кульчицкий
Тим хвала, хто в колос в вітрові
Лив зерно на ранковій зорі!
Тим хвала, хто в зливи громові
За сьогодень поліг в боротьбі!

Їх імена – вічні магістралі,
Їх імена – сонця сяйні далі.
Їх імена – у засівах пшениць,
Їх імена – в космосі зірниць.

Безсмертя їх – береги з мостами,
Безсмертя їх – голубінь над нами.
Безсмертя їх – крила лету в вись,
Безсмертя їх – єдність наша всіх.

Хвалу людську віддам тому,
Хто перекує зброю
В земного плуга, лемеха,
Хто йтиме із сівбою.