Дракон

Юлиана Отступникова
Фафнір чатує. Кільцями
Чорними звився.
Здобич чека. Багряницями
Відкуп за видру виблискує.
Сяйвом проклять і смертей,
Сігурда смутком ночей
Нерозділених з Брюнхільд, плачем,
Кривавою помстою.
По обідку злотокованім
Персня прадавнього, сховано
Знаки: заздрість з жадобою,
Чорної зради жало, злобою
Сповнений крик. Спрагою
Невтамованою леза меча
Вабить до себе. Сива печаль
Пісні розбитої арфи звуча...
Над неприм’ятими травами,
Скелями сірими, зграями
Ворони чорні в загравах
Небесних пожеж, крилами
Карти незнаних шляхів
Малювали. Гіркотою снів
Незбагненних і нерозгаданих див,
Що бачили очі янтарні
Втомленого дракона.

20.02.2014