Строфа 1

Игорь Скрягин
Деревня, где скучал Евгений,
The village where did bore Eugene

Была прелестный уголок;
Was a delightful quiet place;

Там друг невинных наслаждений
There friend of pleasures that were virgin

Благословить бы небо мог.
Could bless the sky for its blue face.

Господский дом уединенный,
The isolated manor home

Горой от ветров огражденный,
With mountain was from winds enclosed

Стоял над речкою. Вдали
And standing river by. Along

Пред ним пестрели и цвели
A charming picture seeming was

Луга и нивы золотые,
With golden meadows and ripe cornfields,

Мелькали селы; здесь и там
Flashed rural areas; and there

Стада бродили по лугам,
Herds wandered through the rich flood plains,

И сени расширял густые
And canopy there did extend

Огромный, запущенный сад,
The infinite neglected park,

Приют задумчивых дриад.
Where dryads could be almost dark.