Тут працюю. Ева Липська

Валео Лученко
         
         Тут працюю. На сході Європи.
         В оточенні псів. Незґрабних і милих.
         Людей смутних або п'яних.
         Або трагічних як у Августа Стріндберґа.
         На бюркові вірша консерви.
         Рукавичка. Листи. На вікні - атрамент.
         Посеред кімнати крісло стоїть
         із домовини Тутанхомона.
         Спочиває поки що папір,
         але важко. З нітрогліцерином.
         Мій час. Моє тіло. Моє життя.
         Все для одноразового вжитку
         як сукня якась паперова або серветка.
         Певною є лише тінь у кутку кімнати
         чорної таксівки,
         що збільшується від літ.