Жовтнева весна

Иван Ян Кульчицкий
Не рвися, не гасни
Ранкова зоря,
Землею крокує
Назустріч весна!

Крокує, крокує
Жовтнева весна,
Буть літу з врожаєм
Світися зоря!

Багряно, багряно
Ранки весніють,
Жовтневе зерно
Планетою сіють.

В червоні засіви
Рілля визріває,
То хай же жовтнево
Квітує весна.

І весни, що сестри
В братерстві живуть
І землю, як власність
Свою бережуть.

Не рвися, не гасни
Ранкова зоря,
Землею крокує
Назустріч весна!