Строфа 5

Игорь Скрягин
Сначала все к нему езжали;
To him initially came all;

Но так как с заднего крыльца
But since from a back porch each time

Обыкновенно подавали
Did drive yеt up to very sole      

Ему донского жеребца,
To him a horse to make a line,

Лишь только вдоль большой дороги
It’s just alone a major road

Заслышат их домашни дроги, —
Did hear his servants wheels’ uproar, -

Поступком оскорбясь таким,
By a such act insulted feel,

Все дружбу прекратили с ним.
All stopped relationships with him.

«Сосед наш неуч; сумасбродит;
«The neighbor’s layman, he did wildly;

Он фармазон; он пьет одно
He’s Freemason; he drank in fine

Стаканом красное вино;
With glasses only red dry wine;

Он дамам к ручке не подходит;
He’s impolite to ladies lightly;

Все да да нет; не скажет да-с
His speech «Yes, No» without due

Иль нет-с». Таков был общий глас.
Words «isn’t it». - All locals knew.