Каламбур на беларускай мове - 91

Леонид Ганчаров
Каламбур дзеда маленькаму ўнуку Вадзіму на вуліцы ў марозны дзень

Размалёвана марозам ШЫБА, ВАДЗЬ,
За мяне старэй, напэўна, ён, А  ЛОЎКІ -
Выдаюць шэдэўр  чароўныя АЛОЎКІ.
Ну, а нам патрэбна ў хату ШЫБАВАЦЬ.

*****

Каламбур деда маленькому внуку Вадиму на улице в морозный день

Разрисовано морозом оконное стекло, Вадь,
Меня старше, наверно, он, а ловкий -
Выдают шедевр волшебные карандаши.
Ну, а нам нужно в дом быстро идти.