Вишня

Иван Ян Кульчицкий
Біля хати, край вікна,
Пишно вишня розцвіла.
Білим цвітом, мов шатром,
Вкрила зелень за вікном.

Трохи далі, біля вишні
Теж у білому намисті
Груші й сливи у цвіту,
Наче сестри у саду.

Навкруг них веселим роєм
Все гудуть, літають бджоли.
Зазирають в кожну квітку -
Значить, сад уродить влітку.