Береги Днiстра

Иван Ян Кульчицкий
Серед крутих берегів
На відсонні теплих гір,
Мов росинки на траві -
Дві сестриці на Дністрі.

Там Молдови чути спів -
То між крутих берегів.
Тут українці на Дністрі
Чешуть коси золоті.

Там янтарні виногради
І овець пасеться стадо.
Тут, куди не глянь – пшениця,
Є корови, коні, птиця.

Всього вдосталь у сестер,
Тут і там – один Дністер.
Бо не ділить, навпаки,
Ріка єднає береги!