Щаслива родина

Таисия Цыбульская
Щаслива родина - це цьомик у ніжки,
мурчання у хаті сіренької кішки,
це "всім надобраніч" і "доброго ранку",
це "де мої капці?", "відкрийте фіранку!",
"вдягайтесь скоріше!", "вже восьма година!",
"спізнилися майже!", "скоріше, дитино!"
Щаслива родина - це торт і дарунки,
це "де наші вушка?" і ніжні цілунки,
цукерки і кульки, і друзі, і квіти,
це "прошу до столу" й усміхнені діти.
Щаслива родина - це м'яч на підлозі,
"шукайте шкарпетки, чому ви ще босі?!",
це "як оце зняти?" і "мультика хочу!",
"не буду вставати, нізащо, не хочу!",
малюнки на стінах і плями від соку,
це збиті коліна й обновки щороку,
це гамір уранці, це галас надвечір,
це просто щаслива родина, до речі.