Зоря

Иван Ян Кульчицкий
Дивлюсь на небо в синю синь
З-під козирка долоні,
Яка ясніша всіх зоря
В блакитнім небосклоні.

Яка з них сурми заграва
У синьому просторі,
Яка заспівує із них
У тім небеснім хорі.

Котра постійний поводир
У зоряному морі,
Котра одна зі всіх зірниць
Освічує простори.

Усі далекі, всі тремтять,
Хто зна про що співають.
Холодне світло видне
На землю посилають.

Ясніше всіх одна зоря,
Зоря земного краю,
У сяйві променів своїх,
Усіх зірок братає.

Це Леніна ясна зоря,
Зійшла над небозводом,
Осяяла в комуну шлях
Усім земним народам.