Каламбур на беларускай мове - 94

Леонид Ганчаров
Каламбур жанчыны-павы сваёй сяброўцы Каці пра згубіўшагася Яшу

Ён пра каханне мне  РАСПАВЯДАЎ,
ДушУ і цела ён  РАЗ  ПАВЕ  ДАЎ.
Скажу табе, сяброўка: "ЯШУ, КАЦЬ,
Неўтаймавана  буду  Я  ШУКАЦЬ!
Навошта Стас, навошта  ПАВЕ  ЯН?
Адзін - асёл, другі - як  ПАВІЯН."

*****

Каламбур женщины-павы своей подруге Кате про потерявшегося Яшу

Он о любви мне рассказывал,
ДУшу и тело он раз паве дал.
Скажу тебе, подружка: "Яшу, Кать,
Неутомимо буду я искать!
Зачем Стас, зачем паве Ян?
Один - осёл, второй  - как павиан!"