Бели Ангели

Красимир Тенев
       На дванайсетте загинали деца
       от гр. Свищов в р. Лим на 04.04.2004г.

Когато тоя свят напуска
невинно и добро дете
от рая Ангел бял се спуска,
     за да го отведе.

Духът му сетен път обхожда
любими приживе места
и Ангелът го съпровожда
     до райската врата.

Щом Господ го приеме в рая
превръща го във Ангел бял,
да бди над всички нас до края
     на земния ни дял.

Не се прераждат в хора вече
невинно-чистите души –
те стават Ангели всевечни,
    когато Бог реши.