Каламбур на беларускай мове - 96

Леонид Ганчаров
Каламбур кветак, зрэзаных з клумбы, для імянінніцы Наны

Зразалі нас - быў гэта, Нана, жах:
Кроў засталася наша  НА  НАЖАХ.
Усё мы ведаем і маем мы на  ЎВАЗЕ,
Што пражывём  цяпер дзён пяць усяго Ў  ВАЗЕ.
*****

Каламбур цветов, срезанных с клумбы, для  именинницы Наны

СрезАли нас - был это, Нана, ужас:
Кровь осталась наша на ножах.
Всё мы знаем и имеем мы в виду,
Что проживём теперь дней пять всего в вазе.