Вечер нежный...

Игорь Скрягин
Вечер нежный. Сумрак важный.
Gentle evening. Mystic gloaming.

Гул за гулом. Вал за валом.
Rumble by rumble. Surge by surge moves.

И в лицо нам ветер влажный
And in face a wind that’s dabby

Бьет соленым покрывалом.
Beats with salty veil a rule as.

Все погасло. Все смешалось.
All’s extinguished. All is blended.

Волны берегом хмелели.
Waves by shore are partly drunken.

В нас вошла слепая радость –
A blind joy in us has entered -

И сердца отяжелели.
And the hearts have turned in burden.

Оглушил нас хаос темный,
We are deafened by dark chaos,

Одурманил воздух пьяный,
In a haze of drunk air symbols

Убаюкал хор огромный:
Hypnotized by a huge chorus:

Флейты, лютни и тимпаны...
Flutes and lutes, and also cymbals ...