Каламбур на беларускай мове - 98

Леонид Ганчаров
Каламбур мужчыны жанчыне пра спрэчку з прымаўкай

Невялічкі мяшочак ты  ШЫЛА -
І тырчала адтуль наша   ШЫЛА.
Мы вялікую торбу ПАШЫЛІ -
Шыла ў сховішчы:  торба ПА   ШЫЛЕ.
*****

Каламбур мужчины женщине про спор с поговоркой

Небольшой мешочек ты шила -
И торчало оттуда наше шило.
Мы большую торбу  пошили -
Шило в хранилище: торба по шилу.