Пламъче

Радко Стоянов 2
С пламъче живо в сърцето
учим, играем и пеем.
Синьо над нас е небето -
в славна родина живеем.

Нашата детска градина
дом е за нас и родина.
Тя като мама ни учи-
всеки от нас да сполучи.

С кукли, играчки, боички,
с книжки забавни, красиви,
раснем усмихнати всички,
весели, бодри, игриви.

В нашата детска градина
раждат се смели мечтите.
Имаме славна дружина,
с нея ще стигнем звездите.

Пламъче, пламъче живо
грее в сърцата ни млади.
Нашето детство щастливо
няма да срещне прегради...