***

Мыкола Ковальчук
Пісеньку пташини чути голосну -
Горобець веселий співа про весну.
 
Хоч ще сніг у полі і мороз пече,
Вже весну на спині березень несе.

І морози люті стихнуть, відійдуть,
Бо весну привітну з нетерпінням ждуть.

Там пташки прилинуть із теплих країв
По звичнім маршруті до рідних гаїв.

Заспівають пісню людям голосну
Про розквітлу землю, про ранню весну.

Сонце лиш сміється, золотить серця, -
Струмки суперечку ведуть без кінця.