Каламбур на беларускай мове - 99

Леонид Ганчаров
Каламбур пра няўдалую рыбалку ў выхадны дзень

Лепей кнігу б чытаў пра рэлігію  ВУДУ
Ці пайшоў бы  груздЫ я  збіраць у ПАДЛЕСКУ,
Ну, а я, быццам дурань, учапіўся за  ВУДУ -
Ні пячкур не плыве, ні карасік   ПАД  ЛЕСКУ.

*****

Каламбур про неудачную рыбалку в выходной день

Лучше книгу бы читал про религию вуду
Или пошёл бы грУзди я  собирать в подлесок,
Ну, а я, словно дурак, уцепился за удочку -
Ни пескарь не плывёт, ни карасик под леску.