8. Философские строки. На украинском

Алоната
Філософські рядки

Зібрати насіння не встигла,
як жевріє в тузі листопад.
Стікає проміння простигле
крізь листя шарлаховий опал.

Про тлін розповсюджує лозунг
з шипінням реальність навколо,
і тлінних цих запахів локус
сумнівний як склад кока-коли.

Я майже підкорена догмі –
невпинна років круговерть ця!
Аби ще не та, підсвідома,
жага існування безсмертя?!...