Э. Дикинсон. 650. Pain has an Element of Blank

Ольга Денисова 2
650

Бывает в боли пустота,
Когда не помнишь ты,
Существовало ль что-нибудь
До этой пустоты

И что же может быть еще
В то время как она –
Вся бездна прошлого ее –
Встает – освещена. 
3-9.03.2014


650

Pain — has an Element of Blank —
It cannot recollect
When it begun — or if there were
A time when it was not —

It has no Future — but itself —
Its Infinite realms contain
Its Past — enlightened to perceive
New Periods — of Pain.