Каламбур на беларускай мове - 100

Леонид Ганчаров
Каламбур сельскага жыхара пра сустрэчу з каханай у зімовую завею


З суседняй вёсачкі каханая ЗАВЕ. Я
Шапчу ёй ў трубку, што мы ўдвух - кахання ВЯЗНІ.
Яна мне кажа: "Тут, глядзі, наўкол ЗАВЕЯ,
Ты ў сумётах, даражэнькі мой, не ВЯЗНІ!"


 
*****

Каламбур сельского жителя про встречу с любимой в зимнюю вьюгу

Из соседней деревушки любимая зовёт. Я
Шепчу ей в трубку, что мы вдвоём - любви узники.
Она мне говорит: "Тут, смотри, вокруг вьюга,
Ты в сугробах, дорогой мой, не вязни!"