При Джонатан

Дима Политова 2
 "...има нещо повече от
нещата,
   които виждат очите
ни..."
             Ричард Бах

Пясъчният бряг - място за размисъл след
падане,
разкъсва те болка от удара -
морето е твърдо
като камък...така се усеща първият
опит,
когато изгубиш скорост,
вятърът в лицето е шепот и...очакване,
падането също е летене...
Наоколо толкова много птици - летят,
за да се хранят...о, не, той
ще се храни,за да лети, съвършенството
търси,
за да е щастлив.
Познание и сила - в мрак да си с очи на
бухал,
да изпърхваш като пламък,пречупена
пръчка или рошава топка
и така да си щастлив
...летенето най-важно е,дори да не се яде.

Готова за спускане с бавно летене -
двама правят светлината по-сияйна,
свива пера
бяла птица пред бяла пясъчна лилия -
уханието и попива,
с човка разресва белокоса чашка
и пие музиката на небето - любовта е
отворена и се стича нега -
небето място и време не е, а висина...
безпаметна фреска ...за полет