Я б росами в травах сiв

Иван Ян Кульчицкий
Я б росами в травах сів
Дощиком спускався,
Я в чисте небо з сонечком
Птахом би піднявся.

І летів би, тай летів,
Над материками,
І сонечко по зернині
Сіяв би руками.

Сіяв сонця світ-тепло,
Сіяв би повсюду,
Щоб рожево розцвіло,
Щастя усім людям.

Щоб пшениця в колосках
Зерна наливала,
Щоб всі люди в радощах
Жито висівали.

Щоб в садочках і гаях
Солов’ї співали,
Щоб всі матері з дітьми
Весни зустрічали.

Так летів би я, летів,
Зерна сонця сіяв,
Щоб була така весна,
В котру Ленін мріяв.