Вечiр

Иван Ян Кульчицкий
Кохаю поле звечоріле,
Як сонце котить до землі,
Як рясно ляжуть у засіви
Без ліку зорі чарівні.

Як котить місяць серед неба
З срібла накинувши жупан,
Хмаринки легкі, мов отари,
Зганя за гори, що чабан.

Кохаю час, що вечоріє,
Як повнить вишнями садок.
Заходить сонце, з курявою
Худобу гонить пастушок.

Як плечі струджені, спітнілі,
Скупнеш в цілющій у воді.
По вечері на свіжім сіні
Спочинуть руки трудові.

Кохаю поле звечоріле,
Як в просині свіжить земля,
Як рійно їде машинами
Уся  колгоспная сім’я.