Жiнкам

Иван Ян Кульчицкий
Жінкам я у щоранок,
Від птаства всіх мастей,
Сердечне шлю вітання
В переливі пісень.

Піснями соловейка
З калинових кущів,
Бо ж фарби в них веселки
Пелюстки радощів.

І піснею зозулі,
Що в лузі кукує,
Вона роки віщує,
Наснаги надає.

Найбільш через ту пташку,
Що жайворон зовуть,
Вона жінок вітає,
Як ранком в поле йдуть.

Жінкам я щирим серцем
Травневих ранків шлю,
Барвінкову доріжку
До ніг в щодень стелю.