Зернина

Иван Ян Кульчицкий
Зернина –
Капелька природи,
З зернини ворохи зерен,
Такий простий
Закон природи
З давніх давен.
Посіяв Жовтень
Зерно зріле,
Вродилася
Країна Рад –
В такій зернині
Шляхи до Рад.