Старiсть

Иван Ян Кульчицкий
Хіба вам видно,
Що я старію,
Що білий іній
Скроні серебрить,
Що роки летять
В турботній днині,
І в леті крил
Не зупинить.
Я стариною
Не страшуся,
У ній мудрість
Ваговить,
Старість сповнена садами,
Старість жнивою дзвенить.
Всі зерна, котрі
У ній зріють,
Щедра старість
Молоді дарить.
В старості
Юності жить.
В старості
Атестат зрілості.
В старості –
Граніт вірності.